FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

September 5, 2022


Categorii:

FRANȚA GRĂBEȘTE RECOLTAREA SFECLEI DE ZAHĂR

Adevăratul motiv pentru care Franța grăbește producția de zahăr,  

Jessie Molloy, sept. 1, 2022 

Deși în S.U.A. prețurile energiei au scăzut de la nivelurile record întâlnite la  începutul acestei veri, Europa se confruntă încă cu creșteri de costuri  vertiginoase ale energiei, deoarece o mare parte a continentului este cel puțin parțial dependentă de gazele naturale din Rusia, țară care a redus livrările și continuă să amenințe cu și mai multe reduceri și scăderi, în lumina sprijinului Uniunii Europene (UE) pentru Ucraina.    

CNN Business a raportat că prețurile la energie au fost principalul motor al inflației record în Europa din acest an.

Și, din 31 august, prețurile au început să crească din nou, deoarece conducta rusă Nord Stream 1 a fost închisă temporar pentru întreținere. Temerile că Rusia ar putea închide definitiv conducta pentru a face în ciudă UE a determinat multe țări europene să stocheze gaze și să înceapă să planifice viitorul având în vedere lipsa gazelor. 

O industrie care ia măsuri drastice pentru a evita un potențial dezastru este piața franceză a zahărului. În timp ce majoritatea oamenilor ar asocia mai repede  producția de zahăr cu țările cu climă caldă precum Brazilia și India, World Population Review notează că Franța este totuși a noua țară producătoare de zahăr din lume și liderul producției de zahăr în UE. Acest lucru se datorează rezervei ample de sfeclă de zahăr, despre care Encyclopedia Britannica notează că de obicei este recoltată începând cu sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. Reuters raportează că în acest an, totuși,  cei doi producători de zahăr din Franța prelungesc programele de producție, pregătindu-se să deschidă fabricile săptămâna viitoare, pentru a evita o potențială închidere de iarnă în cazul în care țara trebuie să raționalizeze gazele naturale.

Îndepărtarea cererii

 

Fermier examinând stadiul creșterii rădăcinilor de sfeclă de zahăr.

Așa  cum explică Reuters, producția de zahăr este un proces mare consumator de  energie, iar fabricile franceze se bazează pe gazele naturale. Cu toate că producția se desfășoară de obicei de la sfârșitul lunii septembrie până în februarie, guvernul francez a avertizat liderii industriei că întreprinderile vor fi primul sector afectat dacă sunt necesare reglementări mai stricte privind gazele în această iarnă. Franța este deosebit de îngrijorată de posibilitatea unei penurii de gaze, deoarece peste jumătate din reactoarele nucleare ale națiunii - care sunt responsabile pentru 70% din energia țării - sunt tocmai în perioada de întreținere (spune U.S. News).

În așteptarea unei potențiale opriri sau a unei potențiale creștere a costurilor cu energia, Reuters raportează că producătorii de zahăr Tereos și Cristal Union au ales să-și mărească producția și oferă stimulente fermierilor cultivatori de sfeclă care sunt dispuși să  înceapă recoltarea mai devreme.

Speranța lor este că, începând producția mai devreme, companiile vor putea să termine procesarea înainte de lunile mai reci ale anului, când gazele ar fi mai solicitate pentru încălzire și electricitate. Este o mișcare riscantă, deoarece sfecla de zahăr dă mai puțin zahăr dacă este recoltată prea devreme. Cu toate acestea, un raport Reuters cu două săptămâni în urmă sugera că este de așteptat ca recolta de sfeclă de zahăr din Franța să depășească media pe ultimii cinci ani, în ciuda verii fierbinți și a condițiilor de secetă din țară.

Creșterea prețurilor la gazele naturale a dus la reducerea producției altor industrii, inclusiv cea a îngrășămintelor, ceea ce a dus la o penurie europeană de CO2. Depășind creșterile ulterioare ale prețurilor, industria zahărului poate evita probleme similare.

                                                                                          *  *  *

Articol original:

The Real Reason France Is Rushing Its Production Of Sugar, By Jessie Molloy/Sept. 1, 2022  

https://www.tastingtable.com/990705/the-real-reason-france-is-rushing-its-production-of-sugar/