FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 28, 2020


Categorii:

FLOSUL® SC. SFECLĂ FĂRĂ FĂINARE

FLOSUL® SC. SFECLĂ FĂRĂ FĂINARE

Ferma  24 iunie 2020 -

https://www.revista-ferma.ro/noutati-companii/flosul-sc-sfecla-fara-fainare

 

Simptomele făinării la cultura de sfeclă de zahăr

Atunci când plantele sunt atacate de făinare, pe frunze apare un miceliu albicios, ce poate acoperi uneori întreaga suprafață foliară. Ulterior, miceliul capătă aspect prăfos, apoi cenușiu, din cauza fructificațiilor apărute. În urma acțiunii bolii, frunzele se brunifică și se usucă.
Instalarea bolii este favorizată de veștejirea frunzelor, cauzată de temperaturi ridicate și precipitații abundente. Fructificațiile rămase în resturile vegetale pot face ca boala să se transmită în solă de la sezon la sezon.

Flosul® SC- substanță activă redutabilă, într-o formulare optimă

Sulful lichid prezintă o capacitate foarte ridicată de luptă cu ciuperca ce provoacă făinarea, acționând ca un agent toxic împotriva acesteia. Flosul® SC, pe bază de sulf 800 g/l, are acțiune de contact; formularea sa îl face foarte ușor de utilizat și eficient în culturile de sfeclă de zahăr.
În timp ce alte formule lichide conțin particule de sulf cu o mărime medie de până la 3,6 microni, cele din Flosul ® SC măsoară în medie doar 0,8 microni, din această caracteristică rezultând:

  • stabilitate foarte bună a depozitării;
  • risc foarte scăzut de formare a depozitelor în partea de jos a rezervorului;
  • eficiență crescută a aplicării.

De asemenea, produsul este rezistent la spălare, vâscozitatea este scăzută și nu formează spumă.

Aplicare
Deoarece sulful are efect de contact, vă recomandăm să acordați o atenție sporită calibrării mașinii, astfel încât toate părțile vătămate ale plantelor să fie acoperite cu substanță.

De asemenea, pentru un plus de siguranță, vă recomandăm să aplicați Flosul® SC împreună cu adjuvantul Designer®.
Cele două substanţe active conținute, latex şi organosilicon, cresc gradul de aderență și de absorbție a produselor fitosanitare în plantă. Designer® previne atât alunecarea soluției de tratat de pe frunză, cât și spălărea de către ploaie a acesteia.

Pentru mai multe informații privind tehnologia necesară culturii de sfeclă, vă recomandăm să contactați Reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

 *  *  *