FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 3, 2023


Categorii:

FERMIERUL EMIL TURDEAN RECOLTEAZĂ SFECLA DE ZAHĂR

Fermierul Emil Turdean recoltează sfecla de zahăr: ”am obținut peste 85 de tone per hectar”; unde livrează producția? ,  lantulalimentar , 2023-10-01  

 

 

Pe fermierul clujean Emil Turdean l-a prins răsăritul soarelui pe tarla, la recoltat de sfeclă de zahăr.

Agricultorul, recunoscut pentru pozițiile sale tranșante față de conducătorii vremelnici ai instituțiilor statului, a trimis azi site-ului Lantulalimentar.ro câteva fotografii și două clipuri video realizate în timp ce conducea tractorul cu remorcă în urma mașinii agricole care smulgea din pământ căpățânile de sfeclă de zahăr și le depunea în buncăr. De acolo, acestea sunt ejectate, pe bandă, în remorca tractorului. 

Fermierul Emil Turdean se declară încântat de munca în zori, în timp ce ascultă muzică și vorbește prin stație cu conducătorul mașinii de recoltat, care se află la o distanță de 15 – 20 de metri, în fața tractorului:

Combainerul: ”După ce golim, mă uit să vedem câte arii ( 1 ar = 100 mp, n.m. ) facem la un buncăr plin”.

Fermierul: ”Bine, bine … Așa decurge o duminică minunată, de dimineață …Cum se pregătește zahărul…De asta merită trăită viața. Pentru provocări.”

  https://youtu.be/6MLzWQzSGJs

După ce mi-a trimis fotografiile și clipurile video, pe whatsapp, din timpul recoltării, fermierul Emil Turdean a precizat că producția la hectar este de ”peste 85 de tone la hectar”. L-am întrebat imediat dacă recolta de sfeclă de zahăr din ferma sa merge la ”la Luduș”, adică la fabrica de zahăr, cumpărată recent de doi antreprenori români de la compania franceză Tereos. 

Emil Turdean, care deține funcția de președinte al Cooperativei ”Podișul Transilvaniei”, mi-a răspuns simplu: ”Da”.

Un răspuns cu valoare informațională ridicată: fabrica de zahăr de la Luduș cumpără, în această toamnă, sfeclă de zahăr de la fermierii din Ardeal. 

  https://youtu.be/Cy14dX40k7Q

 

......................................

Articolul   Fermierul Emil Turdean recoltează sfecla de zahăr: ”am obținut peste 85 de tone per hectar”; unde livrează producția? By lantulalimentar 2023-10-01  

La adresa:

https://lantulalimentar.ro/fermierul-emil-turdean-recolteaza-sfecla-de-zahar-am-obtinut-peste-85-de-tone-per-hectar-unde-livreaza-productia/