FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 15, 2023


Categorii:

FABRICA DE ZAHĂR DOMINO DIN BROOKLYN

Fabrica de zahăr Domino proiectată de  PAU se redeschide ca cel mai nou spațiu de birouri din Brooklyn   

Articol de Maria-Cristina Florian • Publicat pe 28 septembrie 2023

Clădirile de birouri ale lui Domino_ Ten Grand și The Refinery at Domino. Imagine © Max Touhey

Two Trees Management a anunțat redeschiderea oficială a fabricii Domino Sugar, una dintre cele mai emblematice clădiri din Brooklyn transformată într-un spațiu de lucru modern. Proiectul de reutilizare adaptivă, condus de Practice for Architecture and Urbanism (PAU) a început în 2017 cu scopul de a reimagina monumentul pentru a deveni un punct de legătură între cartierul existent și malul recuperat al apei. Clădirea are acum 15 etaje spații de birouri, aproximativ 46.000 de metri pătrați, complete cu spații comerciale, spații comune de lucru, un club privat și spații pentru evenimente.

Fabrica în soarele după-amiezii târzii. Imagine © Max Touhey

Ca parte a strategiei procesului de renovare, PAU a amplasat o nouă clădire de sticlă în spatele fațadei existente din cărămidă, menținând un decalaj de 4 metri între cele două structuri. Acest lucru permite înălțimi standardizate ale podelei, asigurând în același timp niveluri adecvate de lumină și acces la spațiile exterioare pentru toți viitorii utilizatori. Spațiul de 4 metri dintre peretele cortină de sticlă și exteriorul din zidărie este populat cu un ecosistem la scară largă cu plante autohtone, demonstrând un model de design biofil de birou. Grădina verticală a fost proiectată de firma de arhitectură peisagistică Field Operations, în timp ce interioarele clădirii au fost create de designerul de interior Bonetti/Kozerski și Executive Architect dencityworks.

Plantații între fațadele noi și cele vechi ale rafinăriei. Imagine © Max Touhey

Colț de birou.

Proiectul de reutilizare adaptivă integrează părți ale clădirilor istorice, inclusiv coșul de fum înalt de 71 de metri al vechii clădiri Havemeyer. Mașinăriile  de producere  a zahărului din interiorul clădirii au fost reutilizate și plasate în parcul Domino ca relicve istorice. O replică LED eficientă din punct de vedere energetic a semnului emblematic din neon „Domino Sugar” a fost, de asemenea, inclusă pentru a sugera imaginea originală a fabricii. Proiectul și-a propus, de asemenea, să devină una dintre clădirile cele mai responsabile cu mediul din New York. Dispune de echipamente electrice și un sistem privat de reutilizare a apei care deturnează apa poluată, reducând astfel stresul asupra infrastructurii orașului.

Transformarea Rafinăriei a presupus trei mișcări majore de design - inserarea unei clădiri contemporane în marja structurii istorice similare cu mașinăriile pe care le găzduia cândva, creând o formă de boltă ca un butoi din sticlă care aduce un omagiu stilului american de arc rotund al originalului și deschizând parterul către parc și cartierul Williamsburg din jur. Această abordare a creat un reper emblematic pentru secolul 21, oferind utilizatorilor lumină naturală, verdeață delicioasă, priveliști la malul apei și un dialog contemporan cu istoria, care le lipsește majoritatea proiectelor comerciale noi. - Vishaan Chakrabarti, fondator și director de creație al PAU .

 

Profilul din partea de sud a rafinăriei de la Domino. Imagine © Max Touhey

Spatele sitului de 4,5 hectare al fabricii de zahăr Domino, 325 Kent, One Domino Square, The Refinery at Domino, Domino Park, One South First și Ten Grand cu vedere la Manhattan. Imagine © Max Touhey

Construită în 1884, fabrica de zahăr Domino a fost cândva cel mai mare producător de zahăr din lume. A fost închisă în 2004, după 120 ani de funcționare, ceea ce a determinat Comisia de conservare a reperelor din New York să numească Filter, Pan, and Finishing House of the Refinery un loc de reper în 2007. De atunci, a început un lung proces de reconversie, care a inclus Planul general de 4,5 hectare Domino Park din Williamsburg, Brooklyn  (11-acre Domino Park master plan in Williamsburg, Brooklyn) și clădirea reimaginată a Fabricii de zahăr Domino, proiectată de PAU. Într-un interviu recent, Vishaan Chakrabarti de la PAU a discutat despre planurile de renovare cu paralele la problemele stringente ale mediului urban.

  

Fața fabricii de zahăr Domino de 4,5 hetare din Williamsburg. Imagine © Max Touhey

Imagini ale fabricii reconstruite:

 

   

 

  

     

 

     

  

 

.................................

Articolul

PAU’s Domino Sugar Refinery Reopens as Brooklyn’s Newest Workspace

La adresa

https://www.archdaily.com/1007551/paus-domino-sugar-refinery-reopens-as-brooklyns-newest-workspace?utm_medium=email&utm_source=ArchDaily%20List&kth=5,590,745&mc_cid=2ee5e87779&mc_eid=238f53028f

Domino_s office buildings_ Ten Grand and The Refinery at Domino. Image © Max Touhey