FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

March 8, 2021


Categorii:

ETICHETAREA ZAHĂRULUI NETRADIȚIONAL ÎN SUA

Dezacord privind etichetarea zahărului netradițional  

Grupurile industriale și industria zahărului au trimis comentarii către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente / U.S. Food and Drug Administration (FDA) cu privire la potențialele derogări de la etichetare pentru anumite tipuri de zaharuri care nu sunt complet metabolizate în corpul uman.  Membrii industriei - inclusiv General Mills, Hershey și Unilever - susțin eforturile  FDA de a reevalua mandatele de etichetare pentru zaharuri. Cu toate acestea, industria zahărului se opune inițiativei și îndeamnă FDA să continue să solicite ca toate zaharurile tradiționale și netradiționale să fie declarate în Lista informațiilor  nutriționale / Nutrition Facts Panel (NFP). În prezent, FDA analizează zahărul mai degrabă prin conținut chimic decât prin efect fiziologic; astfel, în prezent nu există nicio diferență în modul în care zaharurile „netradiționale” precum aluloza, D-tagatoza și izomaltuloza  sunt declarate pe Lista informațiilor  nutriționale.

Ca discuție de fond, în octombrie 2020, FDA a emis îndrumări finale cu privire la declarația NFP privind aluloza , Elementele suplimentare și Conținutul său caloric. Agenția intenționează să excludă aluloza din declarațiile privind   zaharurile totale și zaharurile adăugate din Lista informațiilor  nutriționale și din Elementele suplimentare și să utilizeze un factor general de 0,4 calorii pe gram (kcal / g), pentru aluloză, la calcularea declarațiilor. În plus, Agenția a solicitat comentarii cu privire la etichetarea nutrițională a zaharurilor netradiționale, care sunt metabolizate diferit (adică contribuie cu mai puține calorii), care nu sunt asociate cu probleme dentare și care duc la scăderea nivelului de glucoză și insulină după masă în comparație cu zaharurile tradiționale .

În comentarii, industria zahărului a susținut că modificarea propusă de FDA ar deruta și induce în eroare consumatorii, indicând eronat faptul că zaharurile netradiționale sunt mai sănătoase și că modificările nu reușesc să clarifice faptul că multe zaharuri netradiționale sunt produse sintetic.

Industria zahărului a menționat că, dacă zaharurile netradiționale, cum ar fi aluloza, nu sunt listate pe etichete ca zaharuri, atunci „producătorii de aluloză ar trebui să fie împiedicați să se refere la aluloză ca  „ zahăr rar”  sau  „zahăr natural ”. Vom continua să monitorizăm orice evoluție.

                                     *  *  *

Articol aparut in TheNational Law Review ,  Martie 7, 2021, Volumul XI, Numarul 66 ,  https://www.natlawreview.com/article/disagreement-labeling-non-traditional-sugar

 (GB)