FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

January 7, 2024


Categorii:

EL NIÑO PERTURBĂ PRODUCȚIA DE ZAHĂR

„Pofta de zahăr ” al lui El Niño perturbă producția de zahăr și acțiunile pe piețele zahărului

Johnny Rice, editor Benzinga, 5 ianuarie 2024

Piața mondială a zahărului va înregistra probabil o creștere a prețurilor în 2024, cauzată de o perioadă de secetă neobișnuită în regiunile producătoare de zahăr precum India și Thailanda. Seceta este un efect negativ al fenomenului climatic cunoscut sub numele de El Niño și este marcată de temperaturi peste medie.

Condus de apele oceanice calde din Pacificul tropical, El Niño a provocat vreme extremă la nivel global, ducând la condiții anormal de uscate în Asia și impactând producția de zahăr.

Acest efect îi face pe unii să spună că El Niño are „poftă de zahăr”, înghițind producția de zahăr pe măsură ce schimbă vremea pe tot globul.

Vorbind pentru CNBC, șeful cercetării de piață a mărfurilor agricole de la Rabobank, cu sediul în Țările de Jos, Carlos Mera, a glumit: „Se poate spune că El Niño are chef de zahăr pentru că mănâncă sau ia o mare parte din zahărul din lume...”

Efecte asupra prețurilor.

Prețurile de vânzare cu amănuntul la zahăr și dulciuri vor crește cu 5,6% în 2024, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, cu mult peste media istorică.

Țările în curs de dezvoltare, unde zahărul este o sursă calorică semnificativă, sunt deosebit de vulnerabile la creșterea prețurilor. Consecințele potențiale ridică provocări pentru populațiile expuse riscului.

Pe de altă parte, consumatorii americani pot fi protejați de o mare parte a acestor creșteri datorită reglementărilor interne privind prețurile.

Oportunități pentru investitori.

Înțelegerea impactului pe care climatul îl are asupra agriculturii din SUA este esențială pentru investitorii care doresc să se implice. Investitorii individuali se pot implica pe piețele de mărfuri prin tranzacționarea futures, dar aceasta poate fi o practică complicată, care nu este la îndemâna multor investitori. Chiar și pentru comercianții experimentați, capcanele abundă.

O altă alternativă este investiția într-un ETF pe mărfuri, precum cele oferite de Teucrium Investment Advisors, LLC. Firma oferă o serie de fonduri agricole atent organizate pentru a oferi investitorilor acces simplu și lichid la fonduri de mărfuri precum Teucrium Sugar ETF.

Graficele

Potrivit Melanie Schaffer de la Benzinga, CANE tranzacționează într-un model de bare interioare de cvintuplu pe graficul zilnic, care se află în prezent pe un teritoriu neutru. Vineri, fondul scădea sub media mobilă exponențială de opt zile, care se înclină la scădere pentru o continuare cel puțin pe termen scurt în declin.

Comercianții și investitorii pot urmări dacă ETF-ul se va rupe sau se va scădea de la bara-mamă din 28 decembrie la un volum mai mare decât media pentru a indica direcția viitoare a fondului. Fotografie de Alexander Gray pe Unsplash

……………………….

Articolul

El Niño's "Sweet Tooth" Leads To Disruptions In Sugar Production And Action In The Markets

byJohnny Rice, Benzinga Staff Writer , January 5, 2024

la adresa https://www.benzinga.com/etfs/24/01/36517104/el-ni-os-sweet-tooth-leads-to-disruptions-in-sugar-production-and-action-in-the-markets 
si la adresa  https://finance.yahoo.com/news/el-ni-os-sweet-tooth-223426811.html