FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

May 23, 2022


Categorii:

EGIPTUL A INAUGURAT CEA MAI MARE FABRICĂ DE ZAHĂR DIN LUME

Egiptul a inaugurat cea mai mare fabrică de zahăr din lume , agrointeligenta.ro - 22 mai 2022

Compania egipteană Canal a lansat cea mai mare fabrică de zahăr din sfeclă din lume. Compania intenționează să producă peste 900.000 de tone de zahăr pe an.  Prima și a doua linie a fabricii au fost demarate cu o capacitate de producție de 18.000 de tone de zahăr pe zi, în pregătirea pentru atingerea capacităților maxime de producție de circa un milion de tone pe an în cursul anului următor 2023.

Dezvoltarea fabricii a implicat 181.000 de acri în deșert unde s-a folosit apă subterană pentru a produce 2,5 milioane de tone de sfeclă de zahăr și alte culturi, scrie EgyptToday .

Investițiile în fabrica de zahăr s-au ridicat la aproximativ 1 miliard de dolari.

Se observă că proiectul va reduce diferența de 75 la sută dintre producția de zahăr și consumul din Egipt, care este în prezent de 1,1 milioane de tone pe an. În plus, înlocuirea importurilor va economisi aproximativ 900 de milioane de dolari anual și va permite exportul de produse secundare în valoare de până la 120 de milioane de dolari.

Pe lângă zahărul alb, fabrica va produce 216.000 de tone de pulpă de sfeclă și 243.000 de tone de melasă pentru export. Capacitatea de stocare a zahărului este cea mai mare din lume – aproximativ 417.000 de tone.

Este cel mai mare proiect agricol și industrial din Egipt din 1952.

Compania Canal Sugar a fost înființată cu participarea grupului de companii Emirati Gamal Al Ghurair, Al Ahly Capital Holding Company, o divizie de investiții a Băncii Naționale a Egiptului și a Murban Energy Limited din Emiratele Arabe Unite pentru a implementa cea mai mare sfeclă de zahăr albă din lume. plantă.

................

Articol original

agrointeligenta.ro,

https://agrointel.ro/224573/egiptul-a-inaugurat-cea-mai-mare-fabrica-de-zahar-din-lume/