FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

September 16, 2021


Categorii:

DESPRE ZAHĂR:  5 MITURI PE CARE TREBUIE SĂ LE IGNORI

Bucurați-vă de zahăr, fără griji.   

Îți place zahărul, dar ți-e prea frică de creșterea în greutate? Dacă da, atunci aceast articol este pentru tine! Zaharul nu este întotdeauna rău și avem 5 mituri despre zahăr pe care ar trebui să le ignorați și care vă vor permite să vă bucurați de zahăr, fără griji.   

 

Zaharul nu este întotdeauna rău.

  • Zahărul are o imagine negativă în ochii oamenilor.
  • Dar nu tot zahărul este rău!
  • Prezentam 5 mituri false despre zahăr.

Cine nu iubește zahărul? Ne place în toate dimensiunile și formele, indiferent dacă este sub formă de biscuiți, ciocolată, fursecuri sau bomboane. Dar dorința de zahăr are costuri, unul dintre ele fiind creșterea în greutate. Unele cazuri extreme pot duce, de asemenea, la apariția unei boli precum diabetul. Din acestă cauză , mulți oameni s-au speriat atât de mult de zahăr încât încearcă acum să-l scoată complet din viața lor.

Dar oamenii trebuie să înțeleagă că au urmat anumite mituri și poveștile soțiilor vechi despre zahăr și este timpul să le aruncăm miturile!

Iată 5 mituri despre zahăr:

„Renunțarea la zahăr pentru a pierde în greutate”

Cel mai frecvent motiv pentru care oamenii nu mai mănâncă zahăr este să slăbească. Urmează diete „fără zahăr”, sperând că tăierea acestui ingredient ar putea fi cheia pierderii în greutate dorite. Cu toate acestea, oamenii nu înțeleg că pierderea în greutate este dictată de aportul de calorii. S-ar putea să luăm mai mult în greutate consumând un mic dejun fără zahăr dar bogat în calorii decât un mic dejun cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi cerealele sau musli.

Consumul de zahăr are ca rezultat eliberarea hormonului stresului numit cortizol.

„Nu mai mânca zahăr de loc”

 Nu este necesar să încetăm complet consumul de zahăr. Diverse organizații din domeniul sănătății au o înțelegere diferită a cantității de zahăr de consumat în fiecare zi dar niciuna nu elimină complet zahărul dintr-o dietă   sănătoasă.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca zahărul să nu depășească 5% din aportul zilnic de calorii.

„Zaharul creează dependență”

Ați experimentat vreodată o dietă cu zahăr? Ați auzit oameni spunând că sunt dependenți de zahăr și nu se pot opri să mănânce? Consumul de zahăr determină creșterea rapidă a zahărului din sânge și apoi scăderea lui rapidă, de aceea oamenii primesc o explozie bruscă de energie și apoi resimt imediat epuizarea. Acest lucru îi face să vrea mai mult zahăr, să stabilizeze zahărul din sânge și să îi ajute să se simtă mai bine. Un studiu al dependenței de zahăr din Jurnalul European de Nutriție/European Journal of Nutrition explică faptul că consumul continuu de dulce are loc numai în contextul accesului intermitent la zahăr.

 Evitați să adăugați zahăr rafinat la ceai.

 

„Înlocuirea cu alimente fără zahăr este o alternativă bună”

Industria alimentară și a băuturilor a găsit multe modalități inovatoare de a încorpora frica de zahăr în marcarea produselor lor. Au inventat produse precum sucuri dietetice și biscuiți fără zahăr pentru a atrage publicul care se abține de la consumul de zahăr din pricina fricii creșterii în greutate. Cu toate acestea, nu este întotdeauna mai sănătos să alegem acești înlocuiri. Consumul de îndulcitori precum zaharina și sucraloza poate duce la creșterea în greutate.

„Orice zahăr este rău”

Mulți oameni se îngrijorează atât de mult la gândul că ceva este dulce, încât  elimină din dieta zilnică alimente esențiale precum fructele, laptele sau cașul dulce. Cheia este să înțelegem diferența dintre zahărul bun și zahărul rău. Este acel zahăr (rău) adăugat sub formă de gogoși, prăjituri și fursecuri pe care nutriționiștii vă sfătuiesc să îl evitați.

……………………..

 

Cartea „Obiceiuri slabe pentru pierderea în greutate pe tot parcursul vieții” prezintă zahărul natural (bun) care vine cu nutrienți și care echilibrează aspectele negative ale zahărului. Fructele au fibre care determină corpul nostru să absoarbă zahărul într-un ritm mai lent.  

………………..

 

Declinare de responsabilitate: Acest conținut, inclusiv sfaturi, oferă numai informații generice. Nu este în niciun caz un substitut pentru o opinie medicală calificată. Consultați întotdeauna un specialist sau propriul medic pentru mai multe informații. NDTV nu își asumă responsabilitatea pentru aceste informații.

Sursa:

Priyaja Bakshi , 5 Myths About Sugar You Need To Bust,  30 august 2021   https://food.ndtv.com/food-drinks/5-myths-about-sugar-you-need-to-bust-2523706