FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

July 31, 2022


Categorii:

CUM SĂ FOLOSIM ZAHĂRUL BRUN

Cum să înmuiem zahărul brun,

Stacey Ballis, 28 iulie 2022

Există atât de multe moduri de a înmuia bucata întărită de zahăr brun care a rămas în dulap! .

Există, de asemenea, modalități de a preveni acest lucru. Aflați-le aici pe toate, plus, obțineți câteva rețete rapide și fantastice dulci și sărate folosind zahăr brun frumos. (De asemenea, aflați ce este de fapt zahărul brun. Răspunsul vă poate surprinde.)

Credit: Getty Images

Zahărul brun, indiferent dacă este deschis sau închis, este un ingredient esențial pentru coacere și gătit. Dar ce se întâmplă dacă iei acea pungă sau borcanul pentru a găsi o bucată solidă de zahăr în loc de acea grămadă moale, pufoasă și nisipoasă la care te așteptai?

Există multe modalități de a readuce zahărul la o stare utilizabilă și fiecare își are preferatul. Chiar și Ina Garten are propria ei metodă sigură. Avem mai multe variante pentru a-ți înmuia zahărul brun, așa că alege-o pe cea care are cel mai mult sens pentru tine!

Ce este zahărul brun?

Zahărul brun este pur și simplu zahăr granulat căruia i s-a introdus melasă. Zahărul brun deschis are mai puțină melasă decât zahărul brun închis. Adăugarea de melasă oferă atât un plus de umiditate zahărului, cât și o aromă de caramel care este minunată, dar îl face și predispus la întărire dacă nu este depozitat corespunzător.

Cum poți păstra zahărul brun pentru a nu se întări?

De îndată ce aduci zahărul brun acasă, scoate-l din ambalajul original și pune-l într-un recipient ermetic. Păstrați-l într-un loc răcoros și uscat în cămară. Dacă aveți un economizor de zahăr de terracota, îl puteți pune acolo pentru a ajuta la menținerea umidității. Înmuiați din nou , conform instrucțiunilor care a venit .

De ce se întărește zahărul brun?

În esență, zahărul brun se întărește atunci când umiditatea se evaporă din cauza îmbătrânirii sau a depozitării necorespunzătoare. Dar zahărul întărit este încă sigur de mâncat și folosit, trebuie doar să-l înmoai până la o textură utilizabilă. Dacă rețeta ta conține zahăr care se dizolvă sau se topește într-un lichid, poți folosi de fapt chestiile alea întărite fără probleme. Dar dacă rețeta ta necesită smântânire (cum ar fi aceste prăjituri) sau amestecarea zahărului într-un aluat, atunci vrei să-l înmoi din nou înainte de utilizare.

Cum poți înmuia rapid zahărul brun?

Există câteva metode care funcționează cel mai bine dacă aveți nevoie ca zahărul să fie înmuiat rapid: cu un cuptor cu microunde sau fără cuptor cu microunde. Cu microunde este cea mai rapidă formulă, dar și cea mai  predispusă la complicații precum topirea sau arderea. A face acest lucru fără cuptor cu microunde durează puțin mai mult, dar aveți un control mai bun asupra produsului final.

 Cum să înmoaie zahărul brun cu un cuptor cu microunde

Puneți zahărul brun întărit într-un recipient pentru microunde. Înmuiați un prosop de hârtie în apă și stoarceți-l, apoi puneți-l peste zahăr. Puneți la microunde în trepte de 10 secunde, amestecând cu o furculiță între sesiuni, până când se înmoaie complet. Aveți grijă să nu se topească sau să nu se ardă zahărul.

Cum să înmoaie zahărul brun fără cuptorul cu microunde

Preîncălziți cuptorul la 250°F. Puneți zahărul brun întărit într-o tavă de copt sau într-un vas termorezistent. Coaceți, amestecând cu o furculiță la fiecare două-trei minute, până când se înmoaie la textura dorită.

Cum să înmoaie zahărul brun cu un măr

Tăiați un măr în jumătate. Puneți zahărul brun întărit într-un recipient cu un capac bine fixat; cuibăriți jumătățile de măr în zahăr sau puneți-le deasupra. Sigilați recipientul și lăsați-l să stea până când zahărul se înmoaie, 24 până la 48 de ore. Scoateți și aruncați mărul.

Cum să înmoaie zahărul brun cu pâine

Similar cu metoda cu mere, puneți o felie de pâine proaspătă deasupra zahărului brun întărit și sigilați într-un recipient până se înmoaie, 24 până la 48 de ore, apoi aruncați pâinea.

Cum să înmoaie zahărul brun cu teracota

Economisitorii de zahăr brun, adesea sub formă de discuri sau de ursuleți, sunt plăci mici de teracotă care pot fi înmuiate în apă și depozitate împreună cu zahărul brun pentru a o înmuia. Urmați instrucțiunile producătorului.  

Cum poți spune că zahărul brun este rău?

În esență, zahărul brun nu se strica (cu excepția cazului în care s-au amestecat contaminanți), făcându-l ideal pentru cumpărare în vrac - dacă coaceți mult. Zaharul intarit nu este rau. Are nevoie doar de umiditate. Cu toate acestea, zahărul brun va funcționa cel mai bine dacă este utilizat în termen de doi ani de la cumpărare.

Care sunt unele alternative la zahărul brun?

Puteți face propriul zahăr brun adăugând niște melasă lichidă la zahărul alb obișnuit. Alte alternative la zahărul brun care vor aduce aromă de caramel în gătit includ zahărul de curmale, zahărul de arțar și zahărul de palmier. Dar acestea pot să nu funcționeze identic la coacere, așa că aveți grijă cum  le schimbați.

Concluzie

Zahărul brun este o bază de gătit care adaugă savoare și textură multor mâncăruri minunate, cum ar fi coapsele de pui cu zahăr brun cu usturoi, somonul brun cu zahăr sau un simplu grapefruit cu zahăr brun la grătar.

Când este depozitat corespunzător, zahărul brun poate rezista ani de zile în cămară. Dar, dacă zahărul tău și-a pierdut puterea, ai o mulțime de modalități de a-l readuce la viață fără a-și pierde niciuna dintre proprietățile sale delicioase. Indiferent dacă glazurați sfeclă pentru o garnitură fabuloasă sau pregătiți o prăjitură cu mere cu zahăr brun, menținerea moale a zahărului brun vă va face să gătiți și să coaceți mai ușor!

...............................................................................

Articolul original,

How to Soften Brown Sugar, Stacey Ballis , July 28, 2022

https://www.eatingwell.com/article/7990768/how-to-soften-brown-sugar/