FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

January 7, 2024


Categorii:

CREȘTEREA PREȚULUI ZAHĂRULUI

Creșterea prețului zahărului înseamnă că prețurile desertului ar putea crește cu până la 6% în 2024 ,

De Alyssa Guzman, publicat pe 6 ianuarie 2024

Laptele și prăjiturile au devenit puțin mai scumpe.

Prețul zahărului și al dulciurilor ar putea crește cu 5,6% în 2024, după ce o secetă extremă în Thailanda și India a provocat încă un an cu o recoltă slabă.

Acest lucru se datorează faptului că consumatorii americani au simțit deja cum prețurile dulciurilor au crescut cu 8,9%, ceea ce este mult peste mediile istorice, potrivit Departamentului Agriculturii.

Costul global al zahărului este astăzi cel mai ridicat din 2011, deoarece India se confruntă cu o perioadă de secetă, iar Thailanda lâncește sub o secetă grea.  

Thailanda și-a văzut recolta normală redusă cu aproape 25% din cauza secetei.

India și Thailanda sunt cei mai mari exportatori de zahăr din lume.

Producția de zahăr este de așteptat să se înrăutățească pe măsură ce temperaturile globale continuă să crească, alimentând atât secetele severe, cât și vremea extremă, care a afectat producția de recolte.

Șase din cele 10 țări producătoare de zahăr au suferit condiții meteorologice extreme în 2023.

   

Prețul zahărului și al dulciurilor ar putea crește cu 5,6% în 2024, după ce Thailanda și India au avut recolte proaste din cauza unei secete extreme.SlayStorm

Acest lucru vine în momentul în care consumatorii americani au văzut deja prețurile dulciurilor crescând cu 8,9%, ceea ce este cu mult peste mediile istorice.

Marca majoră de ciocolată Mondelēz, care produce preferatele Cadbury, Oreos și Toblerone, a avertizat despre o potențială creștere a prețurilor în noiembrie.

CEO-ul Dirk Van de Put a declarat la acea vreme pentru Bloomberg că va exista o „creștere directă a prețului” la unele produse din cauza creșterii costului zahărului și cacaoului.

El a mai spus că reducerea produselor „nu va rezolva această inflație, în acest stadiu”.

„În timp ce restul costului de intrare este în mare parte constant pentru anul viitor, cele doua țări ne fac să fim nevoiți să creștem din nou prețurile”, a spus Van de Put.

Șase din primele 10 țări producătoare de zahăr s-au confruntat cu vreme extremă în 2023.DanielBendjy

Prețurile ciocolatei au crescut cu aproximativ 12% în 2023 – dublu față de ce au crescut în medie alte produse alimentare. WILLSIE

Creșterile de preț au fost deja vizibile pentru consumatori în preajma Halloween-ului, când bomboanele au crescut cu 13%.

Prețurile ciocolatei au crescut cu aproximativ 12% în 2023 – dublu față de ce au crescut în medie alte alimente, datorită creșterii cererii din Asia și creșterii prețurilor la untul de cacao.

Creșterea prețului zahărului poate fi atribuită modelului meteorologic El Niño, unii experți spunând în glumă că are un „dinte de dulce”.

„Puteți spune că El Niño are chef de zahăr pentru că mănâncă sau ia mult din zahărul din lume”, a declarat cercetătorul în agricultură Carlos Mera pentru CNBC.

„Acest cost va fi transferat consumatorilor la un moment dat în 2024.”

Efectele de căldură ale lui El Niño au atins un vârf în decembrie, dar va dura să se răspândească pe tot globul.

……………………………

Articolul

Soaring sugar costs mean dessert prices may surge up to 6% in 2024

By  Alyssa Guzman , Published Jan. 6, 2024

 

La adresa  https://nypost.com/2024/01/06/lifestyle/soaring-sugar-costs-mean-dessert-prices-may-rise-6-in-2024/