FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

August 22, 2021


Categorii:

CREȘTEREA ABSORBȚIEI NEURONALE DE GLUCOZĂ ATENUEAZĂ ÎMBĂTRÂNIREA CREIERULUI ȘI PRELUNGEȘTE DURATA VIEȚII

Recent, revista iScience a publicat un articol privind zahărul , îmbătrânirea și activitatea creierului.

Creșterea absorbției neuronale de glucoză atenuează îmbătrânirea creierului și promovează durata de viață sub restricție alimentară la Drosophila , Mikiko Oka, Emiko Suzuki, Akiko Asada, Taro Saito, Koichi M. Iijima, Kanae Ando;

Studiul este atașat și poate fi vizitat la DOI:https://doi.org/10.1016/j.isci.2020.101979 . Prezentăm concluziile cercetării:  

 

„ Neuronii cerebrali joacă un rol central în îmbătrânirea organismului, dar există dovezi contradictorii despre rolul disponibilității neuronale a glucozei, deoarece absorbția glucozei și metabolismul sunt asociate atât cu îmbătrânirea, cât și cu durata de viață extinsă. Aici, am analizat modificările metabolice la nivelul neuronilor creierului Drosophila în timpul îmbătrânirii. Folosind un biosenzor fluorescent adenozin trifosfat (ATP) codificat genetic, am găsit scăderea concentrației de ATP în somata neuronală a muștelor în vârstă, corelată cu scăderea conținutului de glucoză, exprimarea transportorului de glucoză și a enzimelor glicolitice și calitatea mitocondrială.

Reducerea concentrației de ATP asociată vârstei nu a apărut în neuronii cerebrali cu glicoliză suprimată sau creșterea consumului de glucoză, sugerând că aceste căi contribuie la reducerea ATP.

 

În ciuda leziunilor mitocondriale asociate vârstei, creșterea absorbției de glucoză a menținut nivelurile de ATP, a supus deficitele locomotorii și a extins durata de viață.

 Creșterea neuronală a consumului de glucoză în timpul restricției alimentare a dus la cele mai lungi durate de viață, sugerând un efect aditiv de creștere a disponibilității glucozei în timpul unei provocări bioenergetice asupra îmbătrânirii.”

.......................................................................

Articol: Increasing neuronal glucose uptake attenuates brain aging and promotes life span under dietary restriction in Drosophila: iScience (cell.com)

Articol atasat: Brain aging 4