FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

July 24, 2021


Categorii:

CONȚINUTUL CALORIC AL BĂUTURILOR

 

Majoritatea britanicilor nu cunoaște conținutul de calorii al băuturilor lor, susțin cercetările  

 

Experții în sănătate solicită o etichetare mai bună a alcoolului, deoarece noile cercetări ale asociației  Alcohol Health Alliance sugerează că majoritatea publicului nu cunoaște informațiile nutriționale ale băuturilor alcoolice populare.

Cercetarea a arătat, de asemenea, că majoritatea britanicilor nu cunoscnici  ghidurile privind alcoolul pentru medicii șefi (Chief Medical Officers’, CMO) și este puțin probabil să se uite la etichetă pentru informații privind . Noul sondaj al YouGov a cerut publicului să estimeze câte calorii conține o serie de băuturi populare.  Ce au găsit:

 

Tipul băuturii

Estimare corecta

Estimare  incorectă

 Nu stiu

Un pahar mediu (175 ml) de vin la 12% ABV

20%

(67 - 200 calorii)

19 p%

61 %

O halbă (568 ml) de bere lager la 5% ABV

23 %

(120 - 359 calorii)

15 %

62 %

O singură măsură (25 ml) de băutură spirtoasă de  40% ABV

9 %

(24 - 71 calorii)

28 %

63 %

Publicul a fost, de asemenea, întrebat dacă știe numărul maxim de unități de alcool pe care oamenii sunt sfătuiți să le bea o săptămână, așa cum recomandă medicii șefi (OCM).

Potrivit studiului, doar 18 % știau că ghidul de alcool al OCP sfătuiește  maximum 14 unități pe săptămână.

 34 % nu știau și 48 % au răspuns greșit.

Deși multe etichete privind  alcooull afișează un site web pe care consumatorii îl pot vizita pentru a afla despre daunele cauzate de alcool  sănătății, doar trei procente dintre cei chestionați de YouGov au vizitat un site web găsit tipărit pe un produs alcoolic.

„Etichetarea alcoolului în această țară lasă consumatorii în întuneric cu privire la ce conține exact băutura lor”, a declarat profesorul Sir Ian Gilmore, președintele asociației Alcohol Health Alliance.

„Afișarea informațiilor de bază despre produs - cum ar fi conținutul de calorii- împuternicește consumatorul să facă alegeri în cunoștință de cauză despre ce și cât de mult decide să bea. Aceste informații ar trebui să fie afișate clar pe produsul pe care îl cumpără. Consumatorii nu ar trebui să fie nevoiți să cerceteze online informațiile de bază despre sănătate.

„Viitoarea consultare guvernamentală cu privire la etichetarea caloriilor constituie o mare oportunitate privind  schimbarea. Solicitarea afișării conținutului de calorii pe băuturile alcoolice ar aduce etichetarea alcoolului în conformitate cu etichetarea alimentelor și a băuturilor răcoritoare și ar contribui la soluționarea faptului că majoritatea adulților din Marea Britanie nu cunosc conținutul caloric al alcoolului.

„Publicul are dreptul să știe mai mult decât doar conținutul de calorii. Este îngrijorător faptul că doar 18% din public este conștient de orientările OCP privind consumul de alcool. Includerea acestor informații esențiale privind sănătatea, pe etichetă, împreună cu alte avertismente importante de sănătate lizibile și cu avertismentele privind conducerea sub influența băuturilor sau sarcina, ar ajuta la educarea publicului cu privire la riscurile asociate  consumului de alcool și ar putea ajuta la reducerea daunelor cauzate de alcool, provocând schimbarea comportamentului. ”

Articolul original

Majority of Brits don’t know calorie content of their drink, claims research

https://www.newfoodmagazine.com/news/152443/alcohol-health-alliance/