FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 25, 2022


Categorii:

CONSUMUL ZILNIC DE CAFEA – CHIAR ȘI CU ZAHĂR – ESTE LEGAT DE UN RISC MAI SCĂZUT DE DECES

Consumul de câteva cești de cafea pe zi -chiar și cu zahăr - este legat de un risc mai mic de deces, arată o nouă cercetare.

 https://x-default-stgec.uplynk.com/ausw/slices/e39/5c3d34b8b29a45469a86c02775b7a2cf/e3993a995b4548d2a7cd4a31432cf951/e3993a995b4548d2a7cd4a31432cf951_e.mp4

Consumul a câteva cești de cafea pe zi -- chiar și cu zahăr -- este legat de un risc mai mic de deces, arată o nouă cercetare. Persoanele care au băut o cantitate moderată de cafea în fiecare zi, fie simplă, fie îndulcită cu aproximativ o linguriță de zahăr, au avut cu aproximativ 30% mai puține șanse de a muri din orice cauză, pe o perioadă de șapte ani, în comparație cu cei care nu au consumat cafea, potrivit constatărilor U.K. Biobank, un studiu în curs de desfășurare a informațiilor despre sănătate în Regatul Unit.

Rezultatele au fost mai puțin consecvente pentru persoanele care au folosit îndulcitori artificiali în cafea, a raportat dr. Chen Mao, de la Universitatea Medicală de Sud din Guangzhou, China, și co-autori în Annals of Internal Medicine. „Băutul de cafea a fost asociat cu un risc mai scăzut de a muri indiferent dacă adăugați sau nu zahăr”, a spus dr. Christina Wee, redactor adjunct la Annals of Internal Medicine, care bea cafea cu smântână și zahăr în mod regulat și îi place.

„Autorii au definit niveluri moderate de consum de cafea ca fiind consumul de una și jumătate până la trei cești și jumătate de cafea”, a remarcat ea. „Ei au descoperit că consumul în mod regulat de niveluri moderate de cafea a fost asociat cu un risc mai scăzut de a muri din orice cauză, de a muri de cancer și de a muri din cauza bolilor de inimă”. „Riscul mai scăzut de a muri asociat cu niveluri moderate de consum de cafea a fost adevărat, indiferent dacă ați băut cafea decofeinizată, cafea instant sau cafea măcinată”, a adăugat Wee.

Studiile observaționale anterioare au sugerat o relație în formă de U între consumul de cafea și mortalitatea de orice cauză, oamenii care consumă zilnic cantități moderate de cafea având cele mai scăzute riscuri și obțin cele mai mari beneficii potențiale, a menționat Wee într-un editorial însoțitor. Noua cercetare a analizat efectele asupra sănătății ale băuturii populare cu o nouă încercare, concentrându-se pe dacă adăugarea de zahăr real sau artificial contracarează potențialele beneficii pentru sănătate ale cafelei.

Studiul a urmărit 171.616 participanți la U.K. Biobank (vârsta medie 55,6 ani) care nu aveau boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului. Participanții au fost invitați să completeze un chestionar online de reamintire a dietei de 24 de ore de cinci ori pe parcursul unui an, din aprilie 2009 până în iunie 2012, care a inclus întrebări despre frecvența consumului de cafea și câte lingurițe de zahăr au adăugat, dacă era cazul.

Datele de mortalitate au fost obținute din certificatele de deces până la 25 februarie 2018. Aproximativ 76% dintre participanți erau băutori de cafea. Majoritatea oamenilor (55,4%) au băut cafea neîndulcită; 14,3% au luat zahăr în cafea (în medie aproximativ o linguriță pe ceașcă) și 6,1% au folosit îndulcitori artificiali.

Pe parcursul unei perioade medii de urmărire de șapte ani, au avut loc 3.177 de decese, inclusiv 1.725 decese prin cancer și 628 decese cardiovasculare. În general, oamenii care au băut orice cantitate de cafea neîndulcită au avut o  probabilitate să moară din orice cauză în perioada de urmărire mai mică decât persoanele care nu au băut cafea, au descoperit cercetătorii.

Persoanele care au băut 1 1/2 până la 3 1/2 căni de cafea pe zi, neîndulcită sau îndulcită cu zahăr, au avut cu 29% până la 31% mai puține șanse de a muri decât cei care nu au băut cafea. Asociațiile au fost similare atunci când cercetătorii s-au concentrat doar pe decesele cauzate de cancer sau decesele cardiovasculare.

Studiul a avut câteva limitări: datele participanților aveau cel puțin 10 ani și au fost colectate într-o țară în care ceaiul este la fel de popular ca cafeaua, au recunoscut Mao și coautorii. Beneficiile cafelei sunt departe de știință stabilită, a remarcat Wee. Și acest studiu nu răspunde cu adevărat la ceea ce mulți americani trebuie să știe, a observat ea.

„Doza medie de zahăr adăugat per ceașcă de cafea îndulcită a fost doar puțin peste o linguriță, sau aproximativ 4 grame”, a subliniat ea. „Este departe de cele 15 grame de zahăr dintr-o ceașcă de 8 uncii de caramel macchiato la un lanț popular de cafea din SUA.”

„Deși nu putem concluziona definitiv că consumul de cafea reduce riscul de mortalitate, totalitatea dovezilor nu sugerează necesitatea ca majoritatea băutorilor de cafea – în special cei care o beau fără zahăr sau fără cantități modeste de zahăr – să elimine cafeaua”, a scris Wee. . „Așa că bea”, a adăugat ea, „dar ar fi prudent să eviți prea multe macchiatos cu caramel în timp ce se produc mai multe dovezi”.

...........................

Articolul original,

Drinking coffee daily -- even with sugar -- is linked to a lower risk of death

By: ByJudy George, Medpage Today/GMA/ABC News

Posted at 4:54 AM, May 31, 2022 

https://www.abc15.com/news/national/drinking-coffee-daily-even-with-sugar-is-linked-to-a-lower-risk-of-death