FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 1, 2023


Categorii:

CONSUMUL GLOBAL DE ZAHĂR, MAI MARE CA PRODUCȚIA

Oferta globală de zahăr înregistrează un deficit ușor în sezonul 2023/24

Marcelo Teixeira, vineri, 29 septembrie 2023

NEW YORK, 29 sept (Reuters) - Se estimează că consumul global de zahăr în sezonul care începe în octombrie va fi cu 290.000 de tone metrice mai mare decât producția globală zahăr, deoarece recolta importantă din Brazilia este mai mult decât compensată de culturile afectate de vreme dinAsia.

Conform previziunilor publicate vineri de brokerul și analistul StoneX, cererea de zahăr, în lume, este văzută la 192,2 milioane de tone metrice în 2023/24 (octombrie-septembrie), în timp ce producția a fost estimată la numai 191,9 milioane de tone, astfel încât lumea va consuma stocurile de zahăr pentru a satisface cererea.

StoneX vede noua recoltă a Indiei la doar 30 de milioane de tone, cu 8,5% mai puțin față de anul precedent, în timp ce Thailanda produce cu 22% mai puțin la 8,9 milioane de tone. Cele două țări asiatice sunt, de obicei, cei mai importanți exportatori după Brazilia, dar nu vor avea prea mult de vândut la export în sezonul care urmează să înceapă, după ce vremea, mai uscată decât în mod normal, a afectat producția. Este puțin probabil ca guvernul Indiei să autorizeze exporturi.

StoneX a spus că situația a fost deja evaluată de piață, prețurile zahărului brut oscilând în jurul celui mai ridicat din ultimii 12 ani pe ICE. Producția de centru-sud a Braziliei este văzută la un record de 40,8 milioane de tone, ceea ce a contribuit la menținerea comerțului global aproape echilibrat.

StoneX se așteaptă ca țara sud-americană să producă o altă recoltă mare anul viitor, dar asta va depinde de ploile din noiembrie până în martie. Analistul a estimat recolta de trestie de zahăr a Braziliei pentru 2024/25 (aprilie-martie) la 629 de milioane de tone, iar producția de zahăr la 41,1 milioane de tone. (Reportaj de Marcelo Teixeira; editat de Grant McCool)

...................................

Articolul  Global sugar supply expected at slight deficit in 2023/24 , Marcelo Teixeira , Fri, September 29, 2023

La adresa:  https://finance.yahoo.com/news/global-sugar-supply-expected-slight-182448550.html