FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 24, 2020


Categorii:

CEL MAI SIMPLU SI MAI DIETETIC TORT DIN LUME

Desertul recomandat de nutriţionistul Mihaela Bilic: „Este cel mai simplu si mai dietetic tort din lume“ 

septembrie 2020, , de Lizeta Oprea   

https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/desertul-recomandat-nutritionistul-mihaelabilic-este-mai-simplu-mai-dietetic-tort-lume-1_5f68cd1a5163ec427130c7d2/index.html

Desertul recomandat de nutriţionistul Mihaela Bilic: „Este cel mai simplu si mai dietetic tort din lume“ Nutriţionistul Mihaela Bilic în studioul Adevărul Live Cunoscutul nutriţionist Mihaela Bilic recomandă un desert de sezon, cu fructe, pe care îl asezonează cu îngheţată.

Cunoscută pentru sfaturile sale în antiteză cu ale celorlalţi nutriţionişti, Mihaela Bilic recomandă celor care o urmăresc un desert despre care spune că este „cel mai dietetic tort din lume“.

„Prajiturile cu mere sunt considerate banale, nepotrivite pentru ocazii festive, niste Cenuşărese ale cofetăriei. Nici ştrudelul nici placinta şi nici mărul în aluat, oricât ar fi de delicioase, nu ne produc un wow de admiratie. O excepţie totuşi există- tortul de mere, probabil cel mai simplu şi mai dietetic tort din lume.

Dacă tot e sezonul merelor, faceti din ele o sarbatoare! Caramelizati zahăr într-o cratiţă şi aşezaţi în ea mere intregi, curatate de coaja şi sâmburi.

Umpleti-le cu stafide, scorşişoară sau dulceaţă de cirese amare, presăraţi unt şi la cuptor cu ele! Cand s-au rumenit turnaţi deasupra pandişpan şi mai bagaţi-le o tură la cuptor. În final rasturnaţi cratiţa pe un platou şi...ta-da...tortul e gata.

  

O coroană aurie de mere coapte pe un blat pufos şi galbior, armonie de toamnă, nu alta! Servit cu ingheţată, cremă de vanilie sau frişcă poate fi un desert de zile mari”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.