FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

May 1, 2022


Categorii:

AȚI MÂNCAT VREODATĂ O „PICTURĂ”?

Special: Decodificarea genelor culturale din China

Iată, arta populară tradițională chineză - pictura cu zahăr. Lingura ca stilou, zahărul lichid ca cerneală, tot ce este în lume poate fi schițat prin trăsătură.

Se spune că lui Chen Zi’ang, un mare poet în secolul al VII-lea (dinastia Tang), îi plăcea să mănânce zahăr brun, dar îl mânca într-un mod unic. A topit zahărul pe o masă curată și netedă și a turnat în diferite forme de animale mici. După ce s-a răcit, putea fi ținut în mână, mâncat și savurat.

Mai târziu, Chen a mers în capitală (Chang’an), a adus și această artă în capitală. De atunci, pictura cu zahăr a devenit un meșteșug de durată. În secolul al XVII-lea (Dinastia Qing), pictura cu zahăr a devenit mai populară, iar tehnicile de producție au fost mai sofisticate.

Obiectele includ flori și păsări, simboluri ale norocului și cele 12 semne zodiacale și alte modele.

Arta picturii cu zahăr îmbină mâncarea, cultura și meșteșugul, atât ornamentale, cât și comestibile. Pictura se realizează dintr-o singură mișcare, fără nici un curent.

 

Pictura cu zahăr de astăzi este mai creativă în forme. Pictura cu zahăr din desene animate, pictura cu zahăr 3D aduc o nouă viață celor tradiționale. Cultura Chinei, spiritul picturii cu zahăr, a fost transmisă prin lingurile de zahăr ale generațiilor de meșteri.

http://www.ecns.cn/video/2022-04-22/detail-ihaxrxye1101399.shtml